nieuws juni 2024.


het rapport.

nieuwbouw Zandbergen.

Nieuw schooljaar, nieuw schoolgebouw! Op 2 september starten de leerlingen en leerkrachten van de GO! basisschool Klim Op in hun nieuwe schoolgebouw. Achter de schermen wordt er momenteel hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Samen met de scholengroep en de pedagogische begeleidingsdienst bereiden de leerkrachten de school- en klaswerking tot in de puntjes voor. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat de kinderen vanaf dag één kunnen profiteren van de nieuwe mogelijkheden die het gebouw biedt.

Onze nieuwe leeromgeving biedt veel structuur en mogelijkheden met diverse ruimtes om te werken. Samen creëren we een inspirerende leeromgeving voor onze leerlingen:

  • Instructieruimtes voor lessen en instructies.
  • Open werkzones voor werken in kleine of grotere groepjes.
  • Stille werkruimtes voor geconcentreerd individueel werk.
  • LIST bibliotheek als leeszone.
  • Grote sportzaal voor sportieve activiteiten.
  • Ruime refter met didactische keuken.

In de laatste week van het schooljaar wordt het meubilair verhuisd, en vanaf 2 september starten de lessen in het nieuwe schoolgebouw. Op 27 september volgt de officiële inhuldiging van het gebouw.

skatekouter.

Tientallen skaters toonden hun talenten tijdens de opening van het gloednieuwe skatepark Skatekouter op de site van GO! basisschool Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem. Dit project, een samenwerking tussen de gemeente en het GO!, is een ware aanwinst voor zowel de school als de lokale jeugd. 

Onze leerlingen kunnen nu tijdens schooluren genieten van de 1.000 m² skateplezier, terwijl het park buiten schooltijd openstaat voor alle skaters. 

Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt! Laten we samen blijven bouwen aan een actieve en verbonden gemeenschap.

Voeg de content kalender van scholengroep 20 toe aan je agenda.

Wil je altijd op de hoogte zijn van alle belangrijke momenten en speciale dagen zonder het gedoe van losse documenten? 

Met één klik krijg je per moment toegang tot relevante websites, hashtags en een algemene uitleg. De kalender is makkelijk deelbaar en updatebaar, en direct zichtbaar in je eigen agenda.

Zo voeg je de kalender toe:

  1. Ga naar je Google Agenda.
  2. Klik in de linkerkolom bij “Andere agenda’s” op het ‘+’-teken.
  3. Kies “Via URL”.
  4. Kopieer en plak deze link: https://calendar.google.com/calendar/u/0?cid=Y19iMjA0MzI3MmE5ZjNjYzZlOWFkMDQ3MWNlZjM0MzlkZGE5MzViMTIxOGI1OTM4ODdkZjgwY2E5NjczNTU1M2ZjQGdyb3VwLmNhbGVuZGFyLmdvb2dsZS5jb20

Wat is een content kalender? Een content kalender helpt je om overzichtelijk en gestructureerd te plannen wanneer en welke content wordt gepubliceerd. Zo heb je altijd een duidelijk beeld van wat er speelt en kun je optimaal inspelen op belangrijke momenten.

teamteaching in het KAZ.

Het KAZ heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met teamteaching, waarbij vijf leerkrachten gezamenlijk wiskundeles geven aan leerlingen van het derde en vierde jaar. Deze aanpak zorgt ervoor dat alle leerlingen op hun eigen tempo les krijgen, met een focus op gedifferentieerde instructie en persoonlijke begeleiding. Het resultaat? Meer ondersteuning, gevarieerde lessen en verbeterde leerprestaties.

Benieuwd naar de volledige ervaringen en resultaten van het teamteaching-model in het KAZ? Lees verder op het kennisplatform van ESTAFETT, het onderzoeksproject waar onze scholengroep aan deelneemt, om te ontdekken hoe dit samenwerkingsverband een positieve impact heeft op zowel leerlingen als leerkrachten.

Naar het kennisplatform



EVA.

Enkele toegewijde praktijkleerkrachten – Henk Verschuren, Wim Dewilde, Tom Demortier, Pieter Parmentier, Niels Govaert en Ben Coppens – nemen deel aan een nascholingstraject om met EVA aan de slag te gaan. EVA is een innovatief project van onze scholengroep in samenwerking met Innovet, waarmee leerkrachten na een korte opleiding zelf virtuele trainingen kunnen ontwikkelen.

De mogelijkheden met EVA zijn eindeloos. Het stelt leerkrachten in staat om zelfstandig virtuele trainingen te maken die aansluiten bij hun specifieke behoeften en uitdagingen in de klas. Dit project biedt leerkrachten de tools om hun eigen lesmateriaal te ontwikkelen, waardoor ze snel en effectief kunnen inspelen op de praktijk. EVA geeft onze leerkrachten de kans om hun creativiteit en expertise te benutten om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor hun lessen, en toont aan hoe belangrijk het is om leerkrachten de ruimte te geven om hun eigen leeromgeving te verbeteren.

We willen deze leerkrachten hartelijk bedanken voor hun inzet en moed om dit traject te volgen. Hun betrokkenheid en enthousiasme zijn een inspiratie voor ons allemaal. Dit is slechts het begin – to be continued…



groepsdynamiek.

Hoe zorg je voor een goede relatie tussen je leerlingen?

Een sluimerend conflict in de klasgroep, een uitbarsting tijdens de speeltijd,… Je merkt als leerkracht onmiddellijk wanneer je leerlingen daardoor niet helemaal bij de les zijn. Dat is onvermijdelijk. Preventief kan je wel een invloed uitoefenen op de klassfeer door te werken aan de groepsdynamiek. Heel belangrijk tijdens die eerste “gouden weken”, maar ook daarna is het iets wat regelmatig je aandacht verdient. Wanneer spanningen blijven terugkomen op verschillende momenten is het ook nodig om als leerkrachtenteam samen een plan van aanpak op te stellen.

Een klas start als een verzameling van individuen die de tijd moet krijgen om te groeien tot een klasgroep. Een goede groepsgeest is essentieel om te komen tot een betere verwerking van de leerstof, meer orde in de klas en de ontwikkeling van de sociale vaardigheden. Een klas doorloopt steeds een aantal fases en krijgt zo vanzelf een eigen dynamiek. In deze interactieve figuur ontdek je hoe Bruce Tuckman deze verschillende fases ziet.

naar de module “positief en veilig leerklimaat”



leerhub.

Ben je al aan het nadenken over de vormingen die je graag in het nieuwe schooljaar zou volgen? Hieronder vind je alvast een aantal suggesties:

Neem zeker een kijkje! Heb je zelf vragen over of nood aan een bepaalde vorming? Stuur een mailtje naar tine.debruyne@scholengroep20.be.

naar de leerhubsite



zomer.

zomer (de; m; meervoud: zomers): de tijd van het jaar dat ouders beseffen hoe onderbetaald leerkrachten zijn

Geniet van een spetterende vakantie!

Facebook

Twitter

Link

Pinterest

Website

YouTube

Copyright © 2024 Scholengroep 20, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Scholengroep 20 · Kattestraat 5 · Geraardsbergen 9500 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp